Visste du att...

… eftersom Lindahls yoghurt är en syrad produkt, har den extremt god hållbarhet,
även när förpackningen har öppnats. Garanterade 7 dagars hållbarhet i
öppnad förpackning visar sig ofta bli två veckor!

 

… yoghurt innehåller levande bakterier och syrningsprocessen står bara still när
yoghurten förvaras kallt. Om du äter din yoghurt ute en varm sommardag, kan
du därför märka att yoghurten blir syrligare vartefter tiden går.
Det är syrningsprocessen som väckts till liv igen.


… i Sverige äter vi ca 0,9 dl kulturmjölksprodukter per person och dag.
Mycket? Alldeles för lite om vi får bestämma…


… världen är full av syrade mjölkprodukter. Några exempel är filmjölk, gräddfil,
crème fraiche, laban, dahi, ayran, lassi, syrad kärnmjölk,
leban, kumiss, kefir, raibi och labneh.


… syrningskulturer ingår även i tillverkning av smör, ost, saltgurka,
viss korv och förstås surdegsbröd och surkål.


… på 1800-talet tvättade hälsomedvetna kvinnor
till och med sitt hår i yoghurt.


… det går åt mer mjölk för att tillverka 1 kg Lindahls Grekisk yoghurt
än 1 kg Lindahls Turkisk. Därför är den grekiska yoghurten något dyrare.