Grilltips!

Alla vill ju vara mästare vid grillen. Entrecotebiten ska få en perfekt rosa färg och korven ska helst inte bli svart och bubblig på ena sidan och skär på andra.


Här kommer lite tips för imponera vid grillen i sommar!


- Smörj gallret med lite matfett så fastnar inte köttbiten

- Om köttet har en tjock fettkant, skär några snitt i kanten så kupar sig inte köttet.

- Stick några små hål i korven, så spricker den inte vid tillagning.

- Försök undvika tändvätska som kan ge bismak.

- Tryck inte på köttet, då rinner köttsaften ur och köttet blir torrt.

- Blanda i lite hickoryspån i glöden så får du en härligt rökig smak på din köttbit.

- Olja in grillspettet så får du lätt av köttet.

- Lägg inte på för mycket mat på grillen, då kvävs glöden.

- När ett vitt lager aska täcker kolen har du den perfekta glöden.

- Tillsätt lite vinäger i marinaden, så blir köttet extra mört.

 

Källa: www.bbqtaste.eu