recept | | + 45 min
Skriv ut

Pintxos x 3

6-8 port.

Ingredienser:

2 baguetter, delad i 2 cm skivor

olivolja

3 dl Turkisk yoghurt

2 dl majonnäs

salt & svartpeppar

 

Chorizo och grillad paprika

10 skivor Chorizo av bra kvalitet

grillad paprika (finns att köpa färdigt)

1 msk gräslök, finhackad

 

Serrano-skinka och Manchego-ost

10 skivor Serrano-skinka av bra kvalitet

10 tjocka skivor Manchego-ost

1 vitlöksklyfta, pressad

 

Champinjoner, persilja

1 näve små champinjoner, delad i kvartar

4 vitlöksklyftor, pressade

½ dl finhackad persilja

½ dl olivolja

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ringa över några droppar olja på varje baguetteskiva och rosta knaprigt i ugnen 4-5 minuter.
  2. Blanda ihop yoghurt och majonnäs. Salta och peppra. Dela upp i tre skålar.

 

Instruktioner, Chorizo, grillad paprika

  1. Blanda ihop ena yoghurt-majjoskålen med den finhackade gräslöken.
  2. Lägg på en skiva Chorizo och lite grillad paprika på en baguetteskiva. Klicka över lite sås och trä igenom en tandpetare.
  3. Upprepa med resterande brödskivor

 

Instruktioner, Serrano, Manchego

  1. Blanda ihop ena yoghurt-majjoskålen med den pressade vitlöken.
  2. Lägg på en ostskiva och en skiva Serranoskinka på en baguetteskiva. Klicka över lite sås och trä igenom en tandpetare.
  3. Upprepa med resterande brödskivor

 

Instruktioner, Champinjoner

  1. Fräs champinjonerna i olivoljan tills det mjuknat. Lägg i vitlöken och persilja. Salta och peppra och rör runt. Låt svalna något.
  2. Lägg på en sked av champinjonröran på en baguetteskiva. Klicka över lite yoghurt-majjo och trä igenom en tandpetare.

Upprepa med resterande brödskivor

Dessa produkter används: