recept | Lätt | 16-30 min
Skriv ut

Pannacotta med lime och jordgubbar

4-6 port.

Ingredienser:

1,5 dl vispgrädde

1 gelatinblad

1 dl florsocker

3,5 dl Rysk Yoghurt

1 lime, zestad och pressad

1/2 vaniljstång

Jordgubbar, delade i kvartar

Så här gör du:

  1. Vispa yoghurten och florsockret i en skål.
  2. Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.
  3. Koka upp grädden. Skrapa vaniljstången och lägg fröna i grädden. Stäng av plattan.
  4. Krama ur gelatinbladet och lägg det i grädden och rör om. Blanda i ockdå citronzest och –juice. Blanda ihop grädden och yoghurten, häll upp i portionsskålar eller glas och ställ i kylen tills pannacottan har stelnat.
  5. Ta ut skålarna, lägg på jordgubbarna och servera.

Dessa produkter används: