recept | | + 45 min
Skriv ut

Moussaka

6 port.

Ingredienser:

3 auberginer, delade på längden

olivolja

2 dl riven Parmesan

salt

 

Köttfärssås

500 g lammfärs

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, pressade

1 mk tomatpure

1 burk krossade tomater

1 msk färsk oregano

½ tsk kanel

olivolja

salt & svartpeppar

 

Ostsås

5 dl Rysk yoghurt

1 ägg

2 dl riven Parmesan

salt, peppar

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skrapa ur mittendelen på auberginen med en sked. Lägg auberginerna i en form och baka i ugnen 25 minuter tills de börjat mjukna och få färg.
  3. Köttfärssås: under tiden fixa köttfärssåsen genom att hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs löken 4-5 minuter på medelhög värme.  Tillsätt vitlök och lammfärs och fräs 10 minuter på hög värme. Sänk värmen, lägg resterande ingredienser och låt puttra 15 minuter. Ställ åt sidan.
  4. Ostsås: vispa ett ägg. Lägg i yoghurten, salt och peppar och vispa ihop. Lägg i osten och blanda.
  5. Ta ut auberginehalvorna, lägg på köttfärssåsen, klicka över såsen och strö över parmesan.
  6. Gratinera i ugnen till osten blivit gyllenbrun. Servera.

Dessa produkter används: