recept | | 16-30 min
Skriv ut

Ljummen bönsallad med yoghurt

4 port.

Ingredienser:

400 gram bondbönor, utan skida och skal

1 citron

1 kruka mynta

½ tsk chiliflingor

2-3 skivor vitt bröd, hackad till små smulor

4 dl Turkisk yoghurt

1 st gul lök, finhackad

1 tsk koriander

olivolja

salt och peppar

Så här gör du:

  1. Koka bönorna i saltat vatten ett par minuter. Sila av, lägg i en skål, droppa över citronsaft och ringla över olivolja. Salta och peppra.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i olivolja. Stek löken på medelhög värme och lägg sedan i brödsmulorna, koriander, chiliflingor och stek knaprigt. Låt droppa av på lite papper.
  3. Lägg yoghurten på ett fat, lägg på bönorna, toppa med brödsmulor och mynta. Servera.

Dessa produkter används: