recept | | 16-30 min
Skriv ut

Grillade skaldjur med yoghurtaioli

4-6 port.

Ingredienser:

1 hummer, delad på längden

2 havskräftor, delad på längden

1 näve små bläckfiskar

1 näve jätteräkor (MSC-märkta)

1 dl  olivolja

3 vitlöksklyftor, pressade

1 msk finhackad persilja

3 dl Rysk yoghurt

½ paket saffran

salt & svartpeppar

Så här gör du:

  1. Blanda ihop Rysk yoghurt, hälften av den pressade vitlöken, saffran, salt och peppar i en skål. Ställ i kylen.
  2. Blanda ihop olja, resten av den pressade vitlöken, persiljan, salt och peppar. Pensla skaldjuren med oljan och grilla till perfektion.

Servera skaldjuren med yoghurtaiolin, en bit bröd och en frodig sallad.

Dessa produkter används: