recept | | + 45 min
Skriv ut

Grillade kycklinglår med parmesanyoghurt

4 port.

Ingredienser:

500 gram kycklinglårfile

4 vitlöksklyftor, pressade

½ kruka Salvia, finhackad

2 msk honung

2 dl turkisk yoghurt

1 dl majonnäs

1 dl riven parmesan

1 msk picklade jalapenos, finhackad

olivolja

Salt och peppar

Så här gör du:

  1. Parmesanyoghurt: blanda ihop yoghurt, parmesan, majonnäs och picklade jalapenos i en skål. Salta och peppra, blanda ihop och ställ i kylen.
  2. Blanda ihop en marinad på olivolja, vitlök, salvia, honung, salt och peppar. Lägg kycklingen och låt marinera ett par timmar i rumstemperatur.
  3. Dra igång grillen, trä kycklingen på spett och grilla.
  4. Servera kycklingen med grillade grönsaker och Parmesanyoghurten till såklart.

Dessa produkter används: