recept | | + 45 min
Skriv ut

“Dönerkebab” med vitsås

4 port.

Ingredienser:

Pitabröd

Valfria grönsaker, t ex tomat, feferoni och sallad

 

Kebab

500 gram blandfärs gärna med hälften lammfärs

2 tsk spiskummin, malen

3 tsk koriander, malen

½ msk tomatpuré

1 vitlöksklyfta, pressad

1 nypa torkad timjan

2 msk olivolja

salt & svartpeppar

 

Vitsås

2 dl Turkisk yoghurt

1 dl majonnäs

2 vitlöksklyftor, pressade

salt & svartpeppar

Så här gör du:

  1. Blanda ihop yoghurt med vitlök och majonnäs, salta och peppra och ställ i kylen 15 minuter.
  2. Stek färsen i olivoljan på hög värme 5-6 minuter så att köttet får ordentligt med färg. Lägg i resterande ingredienser och stek ett par minuter till.
  3. Värm pitabrödet enligt förpackningens instruktioner och packa det med kött, sköna grönsaker som tomat, feferoni och blandsallad. Toppa med vitsåsen.

Dessa produkter används: