recept | | + 45 min
Skriv ut

Cheeseburgare med coleslaw

4

Ingredienser:

3 dl Grekisk yoghurt

1 msk chilisås

1 klyfta vitlök, pressad

1 msk vitvinsvinäger

600 gram vitkål, strimlad

1 rödlök, tunt skivad

1 st morot, riven

4 st hamburgerbröd av bra kvalitet

600 gram högrevsfärs

1 msk matolja

1 msk smör

1 st bifftomat, skivad

100 gram Allerum vällagrad Cheddar, riven

Salt, socker och svartpeppar

Så här gör du:

 1. Blanda ihop yoghurt, chilisås, vitlök och vitvinsvinäger i en stor bunke. Lägg i vitkål, morot och rödlök och rör runt. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite socker.

2. Grilla brödet i en torr panna eller i ugnen.

3. Gör 4 hamburgare som är lite större än brödet. Salt och peppra och stek på hög värme i olja och smör. Lägg på osten när köttet är vänt en gång.

4. Lägg tomat och kött på bottenbrödet, toppa med coleslaw och lägg på locket.

Dessa produkter används: