recept | |
Skriv ut

Caesarsallad med bacon

4 port

Ingredienser:

4 skivor vitt bröd, skuret i tärningar

300 gram bacon

2 romansalladshuvuden, sköljda och skurna i grova bitar

salt och svartpeppar

 

Caesardressing

4 sardellfiléer, finhackade

2 vitlöksklyftor, pressade

2 tsk dijonsenap

2 tsk citronsaft

3 dl rysk yoghurt

100 gram parmesanost, finriven

salt och svartpeppar

 

 

Så här gör du:

1. Blanda ihop alla ingredienser till caesardressingen.

2. Stek baconet frasigt och lått det rinna av på lite hushållspapper. Spara 2 msk av baconfettet.

3. Stek brödtärningarna frasiga i baconfettet

4. Lägg upp sallad, bacon, krutonger och toppa med dressingen. Har du lite mer parmesan kvar kan du hyvla över lite extra med en potatisskalare.

Dessa produkter används: