recept | | + 45 min
Skriv ut

Southern-style Buttermilk Fried Chicken

4

Ingredienser:

4 dl Lindahls Grekisk yoghurt

2 tsk chilipulver eller chiliflarn

2 vitlöksklyftor, skalade och pressade

1 citron, skalet

2 msk salt

1 tsk svartpeppar

1 kg kycklingklubbor eller kycklingvingar

4 dl vetemjöl

1 msk paprikapulver

1 msk torkad timjan

1 msk torkad oregano

salt & svartpeppar

1 liter frityrolja

Så här gör du:

1. Blanda ihop yoghurt, chilipulver, vitlök, citronskal, salt och peppar i en bunke och lägg i kycklingen. Marinera i 30 minuter i rumstemperatur.

2. Blanda ihop mjöl, paprikapulver, timjan, oregano, salt och peppar til len panering.

3. Sätt ugnen på 150 grader.

4. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller fritös till 180 grader.

5. Ta upp kycklingen ur yoghurtmarinaden, panera i mjölblandningen och fritera 5-6 minuter tills kycklingen fått lätt färg.

6. Lägg den lättfriterade kycklingen i en ugnsform och grilla 30 minuter.

7. Ta ut kycklingen ur ugnen och fritera 5-6 minuter tills den blir frasig och ordentligt gyllenbrun.

8. Servera kycklingen med en god sallad.

Dessa produkter används: