recept | |
Skriv ut

4

Ingredienser:

2 st tomater, fintärnade

1 st paprika, fintärnad

½ rödlök, finhackad

2 st lime, zestad och pressad

600 gram strimlad kycklinglårfilé

2 msk tacokryddmix

2 msk olivolja

1 burk borlottibönor, avrunna

2 dl turkisk yoghurt

1 kruka mynta, grovhackad

6 st mjuka tacobröd

Salt & svartpeppar

Så här gör du:

1. Blanda ihop tomat, paprika, rödlök och lime till en salsa. Salta och peppra.

2. Blanda ihop kycklingen och tacomixen i en skål, låt marinera 5 minuter och stek sedan på hög värme i 10 minuter i olivoljan. Sänk värmen, lägg i bönorna och stek ett par minuter till.

3. Fördela kycklingen i bröden, lägg på salsa, yoghurt och toppa med mynta. Vik ihop till en wrap, slå in i folie, tidning eller smörpapper. Ät på en gång eller ta med på picknick.

Dessa produkter används: