recept | |
Skriv ut

Yoghurtmuffins med topping

Ingredienser:

75 g smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk krossad kardemumma
1 dl Grekisk yoghurt

Glasyr
1,5 dl florsocker
0,25 dl Grekisk yoghurt

 

Smör och mjöl till formarna

 

Så här gör du:

Värm ugnen till 200°.

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda vetemjölet med bakpulvret, tillsätt kardemumma och rör ner blandningen i äggvispet till en jämn smet. Tillsätt smöret och yoghurten och rör om.

Smöra och mjöla muffinsformar (om man använder engångsformar så behövs inte det). Fyll formarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

Låt svalna några minuter och stjälp sedan upp formarna.

Vispa ihop florsocker och yoghurt till glasyren och häll över muffinsen.

 

Dessa produkter används: