recept | Medel | 31-45 min
Skriv ut

Kladdkaka med citrussallad

Ingredienser:

1 rund kakform med löstagbar botten 

100 g smör
150 g mörk choklad
3 ägg
1,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 dl Grekisk yoghurt
 

Citrussallad:
1 apelsin
1 citron
1 grapefrukt
1 lime
2 msk brun farin
2 msk cognac (kan uteslutas)

 

Till servering:
2 dl Grekisk yoghurt
2 msk flytande honung

Så här gör du:

Värm ugnen till 220°.

Smält smör och choklad i micro eller vattenbad.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda vetemjölet med bakpulvret.

Vispa först ner smörchokladen i äggvispet och rör därefter ner mjölblandningen till en jämn smet. Blanda ner yoghurten.

Smöra och mjöla en pajform, häll ner smeten och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills ytan stelnat och fått lite färg.

Låt kakan svalna.

Skär ut filéer från citrusfrukterna och blanda med farin och cognac.

Blanda yoghurt med honung och servera till kladdkakan och citrussalladen.

Dessa produkter används: