recept | Medel | + 45 min
Skriv ut

Kanelknutar

ca. 20 st.

Ingredienser:

ca 11 dl vetemjöl 
3 dl Turkisk yoghurt
1 dl strösocker
75 g smör, rumstemp
1 ägg
0,5 tsk salt
1 msk krossade 
kardemummakärnor
30 g jäst

 

Till fyllning:
100 g smör, rumstemp
1,5 dl strösocker 
1 msk mald kanel

 

1 ägg
pärlsocker

Så här gör du:

Blanda samtliga ingredienser i en degblandare och arbeta den på medelhastighet i 12 minuter.Låt jäsa under duk till dubbel storlek (ca 1 timme beroende på inomhus-temperatur). 

Blanda ihop fyllningen. Arbeta degen på nytt i 2 minuter och kavla ut till en rektangel om ca 30x60 cm.

Bred ut fyllningen och vik ihop degen på längden. Skär remsor om ca 2 cm. Skär 2 snitt, en cm från degens övre kant och rakt ner genom remsan så att du får som 3 ben. Fläta ”benen” och gör en knut.

Lägg kanelknutarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 45 minuter.

Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö på pärlsocker.

Grädda i mitten av ugnen i 250°ca 7 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.

 

Dessa produkter används: