Rysk Yoghurt

Krämig, fet och med en konsistens som lättvispad grädde – sådan är Lindahls Rysk Yoghurt. I rysk matkultur toppar man gärna borsjtjen och blinierna med en klick yoghurt.  Vi på Lindahls tycker att vi borde göra som ryssarna och använda mer yoghurt i maten!

 

 

Familjens mest krämiga yoghurt innehåller 17% fett, vilket gör den rundare i smaken samtidigt som den behållit yoghurtens milda, friska syra. Konsistensen är fast krämig, som lösvispad grädde. Lindahls Rysk yoghurt är perfekt till matlagning där den ger lika rund smak och konsistens som betydligt fetare crème fraiche, grädde och smetana. Trots att den inte är lika fet som dessa, har den lika bra kokegenskaper.

 

Lika bra kall som varm.

Rysk yoghurt är ett bra alternativ till både kalla och varma rätter. Den fasta, gräddiga krämigheten binder elegant ihop röror och sallader i t ex wraps, pajer och pitabröd. Tack vare sin lite fetare karaktär tål den höga temperaturer utan att skikta sig och bli grynig. Precis som Lindahls Grekisk och Turkisk yoghurt gör den naturliga yoghurtsyran att Lindahls Rysk yoghurt går bra ihop med rätter som själva innehåller syra - rätter där andra mejeriprodukter lätt skiktar sig.

 

Lyxig men ändå praktisk.

Den fylligt krämiga konsistensen hos Rysk yoghurt är perfekt till lite lyxigare desserter. I tårtfyllningar, krämer, pannacotta, glass och fromage ger den en bra konsistens helt utan gelatin eller andra förtjockningsmedel. Och den milda syran balanserar bär, frukt och annat sött perfekt

Ingredienser

Högpastöriserad mjölk, grädde, yoghurtkultur.

Näringsvärden / 100 g

Energi
756 kJ/183 kcal
Fett
17 g
varav mättat fett
Kolhydrater
4,0 g
varav sockerarter
Protein
3,5 g
Salt

Förvaring

Kylvara högst +2-8 °C

Hållbarhet

Obruten förp: 35 dagar Öppnad förp: 7 dagar