Ekologisk Turkisk Yoghurt

För länge sedan, när nordiska kylskåp mest innehöll mjölk och fil, hittade en småländsk man receptet på krämig, turkisk yoghurt. Lycklig över sin upptäckt bestämde han sig för att sprida nyheten så att fler fick upp ögonen för den härliga smaken. Ju fler, dess bättre. Nu finns den även som ekologisk.

Ingredienser

Högpastöriserad och homogeniserad mjölk, högpastöriserad och homogeniserad grädde, yoghurtkultur.

Näringsvärden / 100 g

Energi
524 Kj/126 kcal
Fett
10 g
varav mättat fett
6,6 g
Kolhydrater
4,3 g
varav sockerarter
4,3 g
Protein
3,9 g
Salt
0,1 g

Allergener

Mjölk

Förvaring

Kylvara högst +5-8 °C

Hållbarhet

Obruten förp: 35 dagar Öppnad förp: 7 dagar