Mixed Grill

4 portioner
45 minuter + 2 timmars marinering

Du behöver:

4 kycklingklubbor
4 skivor lammracks
2 skivor fläskkarré
3 dl turkisk yoghurt
1 dl olivolja
1 citron
2 msk honung
2 vitlöksklyftor, pressad
1 näve finhackade örter (rosmarin, timjan, oregano, mynta)
Salt
Peppar

Så här gör du:

  • Blanda yoghurt, olivolja, citronskal och citronsaft, honung, vitlök, örter, salt och peppar i en stor skål. Lägg i allt kött och låt marinera i rumstemperatur ett par timmar.
  • Dra igång grillen.
  • Grilla först kycklingen som tar längst tid, sedan karrén och sist lammracksen.
  • Servera med en härlig sallad och kanske en skön tzatziki.

Ladda ner recept

Tzatziki

4 portioner
15 minuter + 1 timme i kylen

Du behöver:

1 slanggurka
5 dl grekisk yoghurt
1/2 vitlöksklyfta, riven
1 msk olivolja
Salt
Peppar

Så här gör du:

  • Dela gurkan på längden och kärna ur den med en liten sked. Skär i halvmånar.
  • Lägg gurkan i en skål tillsammans med yoghurten, vitlöken, salt och peppar. Blanda runt och ställ i kylen i någon timme.
  • Ringla över olivoljan, dekorera med någon god ört och servera.

Ladda ner recept

Frozen Yoghurt med pistage

4 portioner
15 minuter + 4 timmar i frysen

Du behöver:

150 gram pistagenötter
4 dl rysk yoghurt
1 dl grädde
1,5 dl socker
1/2 vaniljstång, skrapad
1 lime, pressad

Så här gör du:

  • Hacka pistagenötterna fint. Lägg hälften i en skål.
  • Lägg i yoghurt, grädde, socker, vaniljfrön och pressa i limen. Vispa ihop och häll upp i smala glass.
  • Stick ner en glasspinne i varje glass och frys cirka fyra timmar.
  • Ta fram glassen 5–10 minuter innan servering.
  • Få ut glassarna ur glasen genom att doppa ner glasen i varmt vatten tills glassen släpper.
  • Rulla runt glassen i resterande pistage.

Ladda ner recept

Meny